Wat is SEO en waarom is het voor veel bedrijven cruciaal?

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Je kunt stellen dat wereldwijd, maar zeker in Nederland, Google het alleenrecht heeft verkregen op gebied van zoekresultaten (marktaandeel van 88,65%). Dit artikel richt zich dus ook volledig op SEO in Google zoekresultaten.

 

Wat houdt SEO voor mijn bedrijf in?

Zoals gezegd, SEO heeft te maken met scoren in Google. Het is erop gericht dat jouw website dusdanig geoptimaliseerd kan worden zodat deze hoog rankt in de gratis zoekresultaten van Google. Dit is een samenspel van de inrichting van de website zijn achterzijde, en de juiste focus op specifieke zoektermen.

Verwar SEO niet met Search Engine Advertising (SEA). Het grote verschil is natuurlijk dat SEA een betaalde feature van Google is om hoger te ranken. We kunnen het verschil het beste weergeven in de afbeelding hieronder.

Op de zoekterm ‘’Website laten maken Reusel’’ is het rood gearceerde resultaat een resultaat van SEA. In de groen gearceerde balk spreken we over SEO. Natuurlijk is het van belang om hierin zo hoog mogelijk te scoren (ideale situatie: #1). Waarom dit belangrijk is, vertellen we graag meer over.

 

Hoe werkt Google?

Van alle miljoenen websites die het internet rijk is, struint Google ze af om hierin te ‘’crawlen’’. Dit crawlen betekent dat Google de site leest, en op basis hiervan de website indexeert op relevantie. Hoe hoger Google jouw website indexeert, hoe groter de kans is dat jouw pagina hoog scoort op één of meerdere zoekresultaten. Nu klinkt het alsof je volledig afhankelijk bent van Google, maar hier is een handige checklist voor. Klik hier om deze op te vragen.

 

De meerwaarde van scoren in Google.

Hoog scoren in Google beteken meer zichtbaarheid voor jouw onderneming. Als jij een bedrijf hebt in hypotheekadvies, wil je natuurlijk gevonden worden wanneer mensen zoeken naar ‘’hypotheekadviseur’’ of ‘’hypotheek afsluiten’’. Wanneer je klantenkring zich voornamelijk regionaal bevindt, wil je ook nog eens gevonden worden op ‘’hypotheekadviseur Eersel’’.

Daarom is het belangrijk dat jouw pagina’s Google-vriendelijk zijn ingericht, wat je kunt bewerkstelligen met onze checklist!Download de SEO-Checklist

Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Vraag vrijblijvend een brochure op

Direct contact
💬 Hey! Hoe kunnen we je helpen?
Hey! 👋 👋 Klaar voor een sterk merk? Laten we eens kennis maken!