Google Mijn Bedrijf: Wat zijn de voordelen en waarom optimaliseert Stimulon dit kosteloos voor klanten?

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

 

Bij elk bedrijf waar wij binnenlopen, zal ons eerste advies zijn: zorg dat jouw Google Mijn Bedrijf pagina goed is ingericht. Een goed geoptimaliseerde Mijn Bedrijf-pagina brengt namelijk meerdere voordelen met zich mee. Wat die voordelen zijn vertellen wij in dit artikel, en ook waarom Stimulon dit kosteloos voor klanten optimaliseert.

 

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Met de door Google ontwikkelde feature Mijn Bedrijf kunnen bedrijven zich bij Google aanmelden en autoriseren. Hiermee kan een bedrijfseigenaar zijn lokale bedrijfsvermelding beheren. Het opzetten en optimaliseren van deze feature voor een bedrijf kost ongeveer één uur, mits je voldoende kennis hebt over de instellingen. Zodra de Google Mijn Bedrijf-pagina correct is ingesteld, levert dit verschillende voordelen op.

 

Vindbaarheid op Google Maps.

Eén van de belangrijkste voordelen van een Mijn Bedrijf-pagina is de vermelding die jouw bedrijf hierdoor krijgt in Google Maps. De kaartfunctie Google Maps is wereldwijd het meest gebruikte navigatiesysteem. Dagelijks gebruiken miljoenen Nederlanders de app om restaurants, winkels en bedrijven te vinden. Als je een Mijn Bedrijf-pagina hebt, komt jouw bedrijf met een icoontje, foto, adres, telefoonnummer en website-adres zichtbaar in beeld. Handig voor mensen uit de regio, of bijvoorbeeld toeristen.

 

 

Featured content tijdens zoekresultaten.

In een ver verleden bestond de rechterhelft van Google tijdens zoekresultaten uit advertenties. Gelukkig is Google hierop teruggekomen, en bestaat de rechterkolom nu uit de zogeheten featured content. Zodra Google ervan overtuigd is dat een specifiek zoekresultaat past bij jouw bedrijf, toont Google jouw bedrijfsgegevens in de rechterkolom. Dit is vrijwel alleen mogelijk wanneer je een geoptimaliseerde Mijn Bedrijf-pagina hebt. Daarmee ben je direct ‘’in control’’ over de informatie die Google toont.

 

 

 

 

Betere ranking tijdens zoekresultaten (local search).

Een Mijn Bedrijf-pagina geeft Google een signaal dat het gaat over een professioneel bedrijf. Dit heeft als groot voordeel dat tijdens lokale zoekresultaten, jouw bedrijf wordt getoond. En de voordelen van een hogere ranking in Google zijn natuurlijk lang een breed bekend.

Google Mijn Bedrijf kun je zo instellen dat, op een specifiek aantal zoekwoorden binnen jouw branche, jouw bedrijf interessant is voor Google om te tonen aan bezoekers. Hoe beter jouw Mijn Bedrijf-pagina laat zien dat Google bezoekers naar jouw site moet sturen, hoe hoger dit wordt getoond tijdens (lokale) zoekresultaten.

 

Google Mijn Bedrijf zorgt voor interactie met jouw klanten!

Natuurlijk heel erg belangrijk, klanten kunnen hun waardering laten blijken door het achterlaten van een review op de Mijn Bedrijf-pagina. Een Google review is een online bedrijfsbeoordeling van klanten waar jouw bedrijf een product of dienst aan heeft geleverd. Hierbij wordt je beoordeelt op een schaal van 1 tot 5, waarbij er ook de mogelijkheid is om een reactie achter te laten. Afhankelijk van hoe jouw bedrijf presteert, kunnen deze reviews extra betrouwbaarheid toevoegen op het moment dat online bezoekers naar jouw bedrijf op zoek zijn.

 

 

De gratis optimalisatie service van Stimulon.

Onze klantenkring kan gebruik maken van een kosteloze optimalisatie van de Mijn Bedrijf-pagina. Wij vinden het heel belangrijk dat de basis van jouw vindbaarheid in Google in orde moet zijn, naast de zoekmachineoptimalisatie (SEO). Daarom kunnen klanten met een website bij Stimulon meteen rekenen op een optimalisatie van de Mijn Bedrijf-pagina, zodat de basis qua vindbaarheid altijd goed in orde is. Dat is wel zo professioneel.

 

Kom je er zelf niet uit met de instellingen? Neem contact met ons op!

Mijn Bedrijf optimalisatie!

 

 

 

Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Vraag vrijblijvend een brochure op

Direct contact
💬 Hey! Hoe kunnen we je helpen?
Hey! 👋 👋 Klaar voor een sterk merk? Laten we eens kennis maken!