Ondernemer X Ton van Gorp

Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Dag Ton, vertel eens, hoe is jouw bedrijf ontstaan?

Het begon allemaal in 1987, ik kwam toen, na het behalen van mijn diploma 2e monteur installatietechniek, te werken in het installatiebedrijf van mijn ouders. Eerste jaren onder leiding van een ervaren installateur en daarna mocht ik zelfstandig op pad om klussen uit te voeren. Ondertussen heb ik in de avonduren mijn opleidingen gedaan om uiteindelijk al mijn installateurs diploma’s te halen die nodig zijn om zelfstandig een installatiebedrijf te kunnen runnen.

Dit wil zeggen een studie van in totaal 12 jaar. Dit heeft geresulteerd in de diploma’s

  • Erkend gastechnicus
  • Installateur
  • Erkend water-technisch installateur
  • Verwarmings-technisch installateur
  • Patroon loodgieter(dak-zink-koper)
  • Sanitaire installaties
  • Erkend STEK koeltechnisch installateur categorie 2.

Daarbij heb ik nog opleidingen gedaan in marketing (Nima A-B) en opleidingen in calculeren en bedrijfsvoering. In 1999 heb ik samen met mijn toenmalige echtgenote het installatiebedrijf van mijn ouders overgenomen. We hebben in het in de loop van 10 jaar weten uit te bouwen naar een gewaardeerd bedrijf op het gebied van voornamelijk sanitair en badkamers.

Na 10 jaar, in 2009, hebben we besloten dat, onder druk van de internet economie, het tijd werd om de zaak te verkopen omdat wij van mening waren dat we op termijn met sanitair en tegels niet meer konden concurreren met internet. We hebben toen allebei een andere job gevonden binnen dezelfde branche.

Hoe is dat je bevallen?

Na twee jaar had ik dat wel bekeken en het bloed kruipt toch waar het niet gaan kan. In 2011 heb ik besloten om opnieuw voor mezelf een bedrijf te starten, een installatie en loodgietersbedrijf uiteraard. De eerste jaren was dat een beetje zoeken naar klanten en nam ik alles aan wat er was. Via internetkanalen kwam ik aan klussen, ook vaak wat verder van huis; Maastricht, Nijmegen, Antwerpen waren niet meer onbekend, maar het bracht brood op de plank en ik was weer aan het ondernemen.

Via via kwam ik in contact met mensen in Eindhoven en het werkterrein in de stad. Tot op de dag van vandaag voer ik nog steeds 80% van mijn werkzaamheden uit in Eindhoven en omgeving.

Ik zit inmiddels 33 jaar in het installateursvak en ik haal er nog elke dag veel plezier uit, ik denk dat dat ook de reden is dat ik het niet als werk zie. Mijn vak bestaat uit veel verschillende disciplines die ik allemaal beheers en mooi vind om te doen. De ervaring die ik in 33 jaar heb opgedaan, samen met mijn theoretische kennis maakt dat ik in vrijwel alle situaties klanten kan voorzien van het juiste advies met voor hen de beste oplossing op het gebied van verwarming, airconditioning, sanitair en dak, zink, lood en koperwerk.

Waarom kiezen klanten voor jou?

De reden dat klanten bij mij steeds terugkomen, ook na 25 jaar is denk ik dat de ervaring en kennis belangrijk is voor mensen om er zeker van de zijn dat ze een goede en passende oplossing krijgen voor hun probleem of plannen.

Wat houdt je op dit moment bezig?

Momenteel zitten we natuurlijk midden in de energietransitie en dat brengt in mijn van ook veel veranderingen met zich mee op het gebied van gasloze energie, energieneutraal, zonne-energie en warmtepompen. Op dit moment lopen er een aantal projecten van renoveren van woningen en gebouwen en het verduurzamen van bestaande huizen binnen de mogelijkheden en passend budget.

Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen?
Vraag vrijblijvend een brochure op

Direct contact
💬 Hey! Hoe kunnen we je helpen?
Hey! 👋 👋 Klaar voor een sterk merk? Laten we eens kennis maken!